Nyheter

Fanuel Ghebreyohannes har signert proffkontrakt


Vår egen unggutt Fanuel Ghebreyohannes har signert proffkontrakt som strekker seg over tre år. Unggutten er født i 2006, og fylte nettopp 16 år i desember.

Hardt arbeid over tid:

Daglig leder Matteus Bårdsen har følgende å si om unggutten som nå får proffkontrakt:

-Jeg har kjent Fanuel i mange år, og har også tidligere vært trener for han. Talentet har han åpenbart, men det er den harde jobbingen over tid som virkelig gir resultater. Det er absolutt en kjekk mulighet for Fanuel som han har gjort seg fortjent til. Nå er det opp til han og fortsette det gode arbeidet videre.

Han legger også til følgende:

-Det er forhåpentligvis èn av mange unggutter som kan ta steget videre. Vi ønsker selvfølgelig å kunne produsere flere spillere til a-laget fra egen ungdomsavdeling, og det er mange spillere nedover som absolutt har potensialet. Nå håper vi Fanuel kan være en signal-effekt til unge spillere i EIK

Bildet i fra debuten mot Fram-Larvik der han ble tidens yngste a-lagsdebutant med sine 14 år og 324 dager.

Fanuel Ghebreyohannes fikk sinn a-lagsdebut mot Fram-Larvik i 2021 der han ble tidens yngste a-lagsdebutant med sine 14 år og 324 dager. I 2022 hadde han primært sin kamparena for EIK 2 i 4 divisjon, og spilte også en del for G16-elite laget i EIK.

Fornøyd trener:

Vår nye hovedtrener Kjell Andre Thu har følgende å si etter den første uken med Fanuel på trening:

-Fanuel har klart seg svært bra. Det er selvfølgelig ting vi skal jobbe med han på for å utvikle han enda mer, men jeg ser mange gode kvaliteter i han. Nå gjelder det for Fanuel sin del å fortsette å jobbe hardt slik han etterhvert kan begynne å spille for vårt a-lag. Jeg har sansen for egne unggutter kommer opp, og er ikke redd for å bruke de så lenge de er gode nok.


EIK Fotball kan i dag bekrefte at Kjell André Thu blir klubbens nye A-lagstrener! Han kommer nå i fra Ørn Horten, der han ledet laget til opprykk i 2021. I årets sesong ledet han Ørn Horten til en solid 8. plass i Postnordligaen.

Kjell André Thu har trent Ørn-Horten sitt A-lag de siste seks årene. Laget kjempet lenge i toppen av 3 divisjon, før de i 2021 klarte å rykke opp til Postnordligaen. Foran årets sesong ble de tippet rett ned igjen, men Kjell André Thu tok laget til en solid 8. plass med begrensede ressurser. I år endte begge oppgjørene mellom EIK og Ørn-Horten uavgjort. 38-åringen flytter til Egersund på nyåret, og er klar for å ta neste steget videre i sin trenerkarriere. Han skal trene EIK de neste to årene.

Tidligere spillerkarriere:

Vår nye A-lagstrener har også en lang spillerkarriere bak seg på høyt nivå. Han står med over 20 U-landskamper for Norge. Som spiller noterte han seg for nærmere 100 kamper i 1. divisjon for henholdsvis Skeid, Ørn-Horten og Sarpsborg 08. Kjell André Thu står også bokført med et par kamper i Eliteserien for Sandefjord.

-Jeg gjelder meg til å ta fatt på oppgaven nå:

Kjell Andre Thu selv har følgende å si om sitt nye prosjekt:

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang som EIK-trener. Jeg har kjempetro på at det er mulig å få til noe i EIK. Det har blitt jobbet godt i klubben over mange år, og klubben har vært med i toppen i flere sesonger. Jeg håper å kunne bygge videre på den jobben som har blitt gjort og forhåpentligvis klare å utvikle laget enda mer. Vi skal utvikle en tydelig spillestil som vil være offensiv og dominerende, men vi skal også bli gode til å forsvare oss, og hardt arbeid skal alltid ligge i bunn. Jeg gleder meg til å bli kjent med byen og menneskene i og rundt EIK!

Kjell André Thu gleder seg til jobben som a-lagstrener, men også å bli en del av klubben. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Fornøyd med valget:

Daglig leder Matteus Bårdsen forklarer at klubben har jobbet intenst med trenerjakten etter Ojan Bijans avgang:

– Vi er fornøyde med å lande en trener nå, etter en lang jakt. Målet var å ansette en trener innen 1. desember, men nå tok det en uke lenger enn det vi hadde håpet på. Kjell André har gjort sakene sine bra i Ørn-Horten, med opprykk til Postnordligaen, og tok de til en ganske solid 8. plass med de ressursene de hadde. Vi har sett en del på hvordan Ørn-Horten spiller fotball, og en del av prinsippene hans kan vi bygge videre på fra årets sesong i EIK. I tillegg så veier spillerkarrieren hans også en del, med tanke på erfaring fra høyt nivå. Hans erfaring fra de to øverste divisjonene, samt at han har spilt mange U-landskamper for Norge, gjør at vi tror han har de egenskapene som skal til for å skape en god kjemi i laget og gruppa rundt.

-Hvordan ser veien fremover ut nå?

– Vi er allerede i gang i med kartleggingen av spillerlogistikk og treningsopplegg. Samtidig blir det viktig å få opp engasjementet, og at hele klubben drar i samme retning. Der tror vi Kjell André vil passe bra inn, og han vektlegger at A-laget skal være integrert i resten av klubben.

Vi ønsker Kjell André Thu, hjertelig velkommen til EIK og Egersund. Og satser på mange kjekke stunder i Idrettsparken i 2023!

I forhold til A-lagstroppen, vil det jobbes intenst framover med spillerlogistikken for 2023. Følgende er under kontrakt i skrivende stund:

-Andreas Heggen

-Anders Klemensson

-Ådne Midtskogen

-Thomas Hallstensen

-Bjørn Mæland

-Adrian Bergersen

-Stian Rokås Michalsen

-Aleksander Nygård Kjellmann

-Jo Stornes Stålesen


EIK fotball kan i ettermiddag presentere vår nye assistenttrener for vårt A-lag. Sindre Sommerseth Berg-Buan kommer i fra Ham-Kam og blir en del av trenerteamet med Kjell Andre Thu.

Ulike roller:

26 åringen kommer til EIK som klubbens nye assistenttrener på A-laget. I tillegg vil han også ha kampledelse for rekruttene våre i 4 divisjon. Han vil da sammen med Chris Thodal Sleveland være i ett team også i treningshverdagen for G17/rekrutt-gruppen. Narvikingen flytter til Egersund på nyåret, og har signert på en 2-årsavtale.

Fortid i Ham-Kam og Elverum:

Han kommer nylig fra Ham-Kam der han de siste to årene har vært hovedtrener for Ham-Kam sitt G16-lag. Året før var han G15-trener i samme klubb. Tidligere har han også vært trener i Elverum og FK Mjølner,Aleksander Kjellmann blir ny Eik Spiller. Vi gratulerer han med det og ønsker han hjerteligvelkommen til EIK